Folder (5 van 6)Als volwassene weet je dat je gaandeweg je leven te maken zult krijgen met ingrijpende gebeurtenissen die vaak een verlies betekenen. Desondanks kan het soms toch blijken dat alles zodanig op zijn kop wordt gezet dat het maar niet lukt om de draad weer op te pakken.
Dit kan heel vreemd en verwarrend voelen:

  • zeker als het in de periode kort op het de gebeurtenis eigenlijk gewoon goed leek te gaan.
  • als je het afscheid aan zag komen omdat je enige tijd of misschien wel langer gezorgd hebt voor een zieke partner of ouder.
  • als je nu eindelijk gescheiden bent en er helemaal geen gevoel van opluchting is, integendeel je voelt alleen maar leegte en verdriet.
  • als je zo uitkeek naar meer vrije tijd maar je toch wordt overvallen door het gemis van je werk of dat de kinderen de deur uit zijn.

Dan ineens stromen de tranen over je wangen. Ook op momenten dat je dat eigenlijk niet zou willen. Je kan je slecht concentreren. Je blijft je misschien onrustig voelen. Gaandeweg begin je er eigenlijk steeds minder aan te vinden. Het leven wordt er niet leuker op en het gemis lijkt zelfs wel groter te worden.

Mijn begeleiding is erop gericht om weer rust en overzicht in je leven te krijgen. Doordat je zo bent samengevloeid met de taken die je te vervullen had wordt je nu geconfronteerd met jezelf. De taken zijn weggevallen en je hebt geen idee wat je nu met jezelf aan moet. Ik breng je weer in contact met je eigen verlangens en de kracht die je als volwassene hebt opgebouwd. Hierdoor ben je weer in staat eigen keuzes te maken en zin aan je leven te geven.