AK-150410-105454-4530
Die moeilijke eerste stap….

De eerste stap naar begeleiding is voor iedereen lastig. Daarom reserveer ik graag tijd om vrijblijvend kennis met je te maken. Tijdens het kennismakingsgesprek is het belangrijk dat we beiden ervaren dat je bij mij op de goede plek bent voor begeleiding.

Ik zal je vragen naar je klachten, naar wat je hebt meegemaakt maar bovenal wat je verlangen is.
Als we besluiten om samen aan de slag te gaan, geef ik je een vragenlijst mee. Hierdoor ontstaat een zo volledig mogelijk beeld van wat er bij je speelt.

In mijn gereedschapskist zit van alles. Ik maak gebruik van diverse gespreksmethodieken maar vaak zet ik ook creatieve middelen in. Het is helemaal afhankelijk van de cliënt welke methodiek ik besluit om in te zetten.
De ene cliënt wil heel graag praten terwijl de ander helemaal geen woorden kan vinden die precies weergeven wat er allemaal in hem of haar omgaat. Samen komen we tot een aanpak die bij je past.

Er wordt een proces in gang gezet die ook buiten de sessies om en ook daarna nog voort zal duren. Ik help je daarin op weg. Gemiddeld zijn 5 sessies van 1 uur tot 1,5 uur voldoende om ervoor te zorgen dat je weer verder kunt.