Zaterdag 13 april 2019

Workshop Opstellingen
Locatie: Vught, Praktijk Van Wissen 10.00 – 15.30

Opstellingen geven inzicht in wat ons onder de oppervlakte drijft en kunnen antwoord geven op vragen, klachten, problemen of verlangens die aanwezig zijn maar waar je je geen raad mee weet. Deelname aan deze dag kan als inbrenger van vraag, klacht, probleem of verlangen en als representant. Kosten voor het inbrengen zijn 90 euro. De kosten voor deelname als representant bedragen 20 euro. Wil je als representant hierna nog een keer deelnemen dan bedragen de kosten 10 euro. Wil je de flyer ontvangen; stuur een mailtje naar info@praktijkvanwissen.nl

Klik hier om de PDF te bekijken en te downloaden: 20190413 Flyer Opstellingen

20 oktober 2018

Workshop Opstellingen
Locatie: Vught, Praktijk Van Wissen 10.00 – 15.30

Opstellingen geven inzicht in wat ons onder de oppervlakte drijft en kunnen antwoord geven op vragen, klachten, problemen of verlangens die aanwezig zijn maar waar je je geen raad mee weet. Deelname aan deze dag kan als inbrenger van vraag, klacht, probleem of verlangen en als representant. Kosten voor het inbrengen zijn 90 euro. De kosten voor deelname als representant bedragen 20 euro. Wil je als representant hierna nog een keer deelnemen dan bedragen de kosten 10 euro. Wil je de flyer ontvangen; stuur een mailtje naar info@praktijkvanwissen.nl

22 mei 2018

Lezing Chronische Stress
Locatie: Vught, Praktijk Van Wissen 19.00 – 21.00

Stress is nodig om ons mentaal en fysiek voor te bereiden om uitdagingen van het leven aan te kunnen gaan. Daarna is rust nodig om te herstellen. Het kan voorkomen dat die rust alsmaar op de lange baan geschoven wordt; lichaam en geest blijven in de stress-stand staan. Dit leidt uiteindelijk tot een uitputtingsslag. De lezing biedt inzicht in deze dynamiek en geeft handvatten om het patroon te helpen doorbreken. Wil je de flyer ontvangen; stuur een mailtje naar info@praktijkvanwissen.nl of bezoek mijn FB-pagina: https://www.facebook.com/VanWissenVerlieservaringen/photos/gm.709441379180215/1240172876113832/?type=3&theater

17 april 2018

Lezing Kind/Jongere & Rouw
Locatie: Brasserie Fleurie Rosmalen 19.00 – 21.15

Op initiatief van uitvaartonderneemster Lilian Arts-van Lommelen, ben ik uitgenodigd om mee te werken aan een lezing rondom kinderen, jongeren & rouw. Met de andere sprekers Jasmijn Kuijten en Karin Spapens druk doende om er een mooie avond van te maken. Van harte welkom. Voor meer informatie zie onderstaande flyer. Wil je de flyer ontvangen stuur me even een PB.

06 november 2017

Interactieve avondlezing ‘Omgaan met Stress’

Pas als je de oorzaak van stress herkent, kun je er iets aan veranderen’
Lokatie: Vught, Industrieweg 26a. 19.00 uur Koffie/Thee, 19.30-21.00 uur Programma. Minimum aantal deelnemers: 10

01 oktober 2017

UItvaartbeurs Oirschot

Tijdens deze beurs zal Praktijk van Wissen met een stand aanwezig zijn.
Om 13.30 uur deze middag zal ik een korte lezing verzorgen rondom afscheid, rouw en het vinden van houvast.

22 september 2017

We kijken terug op een mooie dag waarin we gewerkt hebben met diverse levensthema’s.
Houd deze website en FB pagina in de gaten voor een nieuwe datum!

Workshop Familieopstellingen

Lokatie Vught, Industrieweg 26a. 09.30 Inloop, 10.00-15.30 uur Programma.
Het programma zal bestaan uit een introductie over Familieopstellingen en er is ruimte voor 2 à 3 opstellingen.
Het is mogelijk om de workshop onderdeel te laten zijn van een begeleidingstraject.

11 september 2017

Interactieve avondlezing ‘Omgaan met Stress’; pas als je de oorzaak van stress herkent, kun je er iets aan veranderen’
Lokatie: Vught, Industrieweg 26a. 19.00 uur Koffie/Thee, 19.30-21.00 uur Programma

30 juni 2017

Workshop Familieopstellingen
Lokatie Vught, Industrieweg 26a. 09.30 Inloop, 10.00-15.30 uur Programma.
Het programma zal bestaan uit een introductie over Familieopstellingen en er is ruimte voor 2 à 3 opstellingen.
Het is mogelijk om de workshop onderdeel te laten zijn van een begeleidingstraject.

22 Mei 2017

Avondlezing Chronische Stress; het bewuste lichaam
Lokatie: Vught, Industrieweg 26a. 19.00 uur Koffie/Thee, 19.30-21.00 uur Programma

03 April 2017

Avondlezing Zelfdoding, Omgaan met Verlies en Verder gaan
Lokatie: Rosmalen, Brasserie Fleurie. 19.00 uur Koffie/Thee, 19.30-21.30 uur Programma

Maart/April 2017
In ontwikkeling: Bijeenkomst over zelfdoding.
Een avondprogramma voor nabestaanden i.s.m. Lilian Arts-Lommelen Uitvaartverzorging Rosmalen, zelfhulpgroep De Nabestaanden en Hilde Vriens Analytisch Tekentherapeute als vervolg op de de eerdere lezing in 2015.

Februari 2017

05 Februari

Op uitnodiging van Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding aanwezig op de uitvaartbeurs in Helvoirt

Januari 2017

Het laatste bericht is alweer erg lang geleden. Ondertussen toch niet echt stilgezeten.
In Januari 2016 werd duidelijk dat het gezondheidscentrum er niet zou komen. Sinds april 2016 ben ik gevestigd in het paramedisch centrum van Fysiofit in Vught.

18 juni 2015

Een mooi moment vanochtend: een eerste stap op weg naar een praktijkruimte in ons eigen gezondheidscentrum bij het project De Groene Beuk in Vught. Het tekenen van de realisatieovereenkomst samen met Robert-Jan van Gerven van ‪#‎Woonwijze‬

Foto tekenen realisatieovereenkomst 180615 (2)

18 juni 2015

Workshop Mediation en Verlies in systemisch perspectief

dinsdag 06 oktober 2015: 13.00 – 17.00 uur INSCHRIJVEN KAN

donderdag 12 maart 2015: 13.00 – 17.00 uur

maandag 17 november 2014 – 17.00 – 20.00 uur

Hoe kan ik als mediator of adviseur ‘met zachte ogen’ het verlies van de deelnemers aan de mediation of in de begeleiding aankijken? Hoe kan ik erbij blijven en de beweging volgen? Hoe herken ik onderliggend verlies dat het actuele verlies wellicht uitvergroot? Als gastdocent ben ik door Bureau Hijink & Zo uitgenodigd om hierover te komen praten. Voor meer info en aanmelding http://www.hijinkenzo.nl/activiteiten/workshop-mediation-en-verlies-in-systemisch-perspectief

24 oktober 2014

Café Einstein Tilburg

Op 12 november a.s. ben ik samen met Bres Vught, Alberdine van de Hulsbeek gastspreker bij een bijeenkomst van Café Einstein Tilburg, een ontmoetingspunt voor alle betrokkenen en belangstellenden rondom het thema autisme.Het thema voor deze avond is Balans in het Gezin; we praten met elkaar over acceptatie, opvoeding en broertjes en zusjes. Klik op bijgaande link Uitnodiging Café Einstein 12112014 voor het programma en de locatie. Deelname aan de avond is gratis.

19 augustus 2014

Autismecafé 073

Op maandagavond 8 september 2014 ben ik samen met Alberdine van de Hulsbeek, orthopedagoge, aanwezig als gastspreker op de thema-avond georganiseerd door het Autismecafé in Den Bosch. Naar aanleiding van onze keukentafelgesprekken  Balans in het Gezin zijn wij uitgenodigd om met ouders in gesprek te gaan over onderwerpen als acceptatie en opvoeding. Klik op bijgaande link Autismecafé 073 voor het programma en de locatie. Deelname aan de avond is gratis.

Autismecafé 080914 no. 1

23 juni 2014

Balans in het Gezin

7 oktober, 28 oktober en 18 november 2014

Keukentafelgesprekken voor ouders met een chronisch ziek kind of een kind met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Drie avonden met lotgenoten in gesprek over acceptatie, opvoeding en broertjes en zusjes met deskundige begeleiding. Praten met elkaar vergroot je draagkracht. Meer inzicht, handige adviezen én een hart onder de riem. In samenwerking met Alberdine van de Hulsbeek, orthopedagoge bij BRES. Klik hier voor de flyer Balans in het Gezin

23 juni 2014

Workshop Mediation en Verlies in systemisch perspectief

Op 2 oktober 2014 organiseert Buro Hijink@zo een middagworkshop ‘mediation en verlies in systemisch perspectief’ waaraan ik als gastdocent zal deelnemen. Hoe kan ik als mediator of adviseur ‘met zachte ogen’ het verlies van de deelnemers aan de mediation of in de begeleiding aankijken? Hoe kan ik erbij blijven en de beweging volgen? Hoe herken ik onderliggend verlies dat het actuele verlies wellicht uitvergroot? Voor meer info en aanmelding http://www.hijinkenzo.nl/activiteiten/workshop-mediation-en-verlies-in-systemisch-perspectief

Foto mediation

08 oktober 2013

Ik was te gast bij een uitzending van de lokale tv- zender in Boxtel, Dommelland Live, om mee te praten over afscheidsfotografie als nieuwe manier om een rouwproces goed te kunnen doorlopen. Begin bij 31 minuten om het stuk met het gesprek te bekijken.

[su_document url=”https://www.vanwissenverlieservaringen.nl/wp-content/uploads/2019/03/20190413-Flyer-Opstellingen.pdf”] [su_document url=”https://www.vanwissenverlieservaringen.nl/wp-content/uploads/2019/03/20190413-Flyer-Opstellingen.pdf”] [su_document url=”https://www.vanwissenverlieservaringen.nl/wp-content/uploads/2019/03/20190413-Flyer-Opstellingen.pdf”]